Trainingsweekend 03-05 maart 2017

Trainingsweekend 03-05 maart 2017

Dit weekend vond ons jaarlijks trainingsweekend plaats. 

Het recept: 

* Huis 

* Zon 

* Toplocatie 

* Fantastische mensen 

* Honden gebeten door het lopen 

 

De bereiding 

* Voorbereiding door mezelf en ons topbestuur 

* Laat de trainingen begeleiden door gemotiveerde trainers die oog hebben voor hun groep en hun honden 

* Laat de keukenhulp gebeuren door dames/heren die zonder na te denken de handen uit de mouwen staken 

* Kies lopers die zonder brokken en met de glimlach de trainingen afwerken 

 Overgiet dit brouwsel met de brave hondjes, lieve kindjes en zalig weer … even laten sudderen en je kan alleen maar bevestigen dat het een zeer goed recept is J Dit smaakt uiteraard naar meer! 

Natasja en Jannick werden gevraagd om een verslag te schrijven van het weekend. Zij namen voor de eerste keer deel. Geniet nog na van hun verhaal!

Geschreven door Tamara Gregoor

 

 

Het is vrijdag, eindelijk! Hier hebben we naar uitgekeken. Met een volgepropte auto en veel goede moed vertrekken we richting Schleiden voor ons eerste trainingsweekend. 

Na een goed anderhalf uur rijden komen we aan in een gezellig stadje met kabbelende riviertjes, velden, en enkele ‘heuveltjes’ (waarvan we durven denken dat er wel enkele op het programma zullen staan). 

Eens iedereen geïnstalleerd is, worden we uitgenodigd voor een briefing over het verloop van het weekend. Hier wordt meteen duidelijk dat we gaan afzien, maar tegelijk ook goed in de watten zullen gelegd worden. Met een hapje en een tapje en een gezellige bende, wordt de eerste avond ingezet. 

Zaterdagochtend, tijd om de eerste training aan te vatten. Een pittige ochtendjogging brengt ons naar de plaats van vertrek van zowel de korte als de lange omloop. De kuiten zijn in ieder geval al goed opgewarmd en we krijgen al een klein hongerke…ideaal want om 8u30 staat er ons een uitgebreid ontbijt te wachten. 

Even tijd om de hondjes uit te laten en ons klaar te maken om de eerste training met de hondjes aan te vatten. Alle baasjes en zeker ook de hondjes (de lokale bevolking zou dit zeker beamen), hebben er duidelijk zin in. In de voormiddag liepen we zowel Jannick als ik de korte omloop, op een prachtig parcours en met prachtig weer. 

Na een lekkere, verse broccoli-pastinaaksoep hadden we weer genoeg energie om de derde en laatste training van de dag aan te vatten. Jannick waagde zich met Oscar aan de lange omloop, Ik liep met onze jongste energiebom nogmaals de korte afstand. Met Tamara en Cooper voorop, deed Phil extra goed zijn best…zalig! Wat later kwamen ook Oscar en Jannick, beiden moe en voldaan, aan bij het hotel. 

Tijd voor een vieruurtje, een douche en op naar restaurant ‘Comme chez mon chien’ waar heerlijk vers gemaakt stoofvlees met vers gesneden frietjes op het menu staat. Dat heeft gesmaakt! 

Als afsluiter van deze eerste trainingsdag krijgen we nog een interessante presentatie van Sarah over het masseren bij honden gevolgd door een quiz, met bijhorende quizmasters van het Maaskantje J. Van zingen met een citroen in de mond, tot beschuiten eten, en gooien met waterflesjes…de sfeer zat goed, wat een gezellige bende! (#teamschoppenforthewin) 

En zo zit de eerste dag erop, op naar de volgende! 

Zondagochtend, opnieuw lekker vroeg, staat er weer een hele bende (de ene al wat frisser dan de andere J) klaar om de ochtendjogging aan te vatten. Deze keer lopen we richting vertrekpunt van de bike-omloop, onze kuiten zouden het geweten (wederom) hebben. 

Na een, alweer uitgebreid, ontbijt zijn we klaar voor de volgende training. Onze Oscar heeft opnieuw de eer om de lange afstand te lopen, dit keer met mij. Jannick neemt Phil nog een keertje mee op de korte afstand. Het leek alsof Oscar het parcours nog kende van de dag ervoor, hij heeft zich dan ook perfect weten te doseren (ofwel voelde hij aan dat het bij het baasje ook allemaal niet meer zo soepel ging). Rustig klimmen om dan alles te geven in de afdaling, genieten genieten genieten! Phil had zich ook weer volledig gegeven op de korte afstand, deze keer met Johny en Kai als ‘hazen’ van dienst.

Terug aan het hotel, stond er ons opnieuw een lekker verse lunch op ons te wachten. De pasta met spinazie en kip was ideaal om weer kracht op te doen voor de zesde en laatste training van het weekend. 

Bergop richting start, klaar om in groep te vertrekken op de bike-omloop. Eens boven merkte Jannick dat hij het harnas van Oscar niet bij had…dan maar een extra training om het harnas beneden te gaan halen. Met een beetje vertraging begonnen we dan toch aan de laatste training, de hondjes hadden blijkbaar geen last van vermoeidheid en hebben nog een laatste keer alles gegeven. 

De trainingen zitten erop, tijd om in te pakken en op te ruimen. 

Nog een groepsfoto voor we voor een laatste keer de (al wat stijve) beentjes onder tafel mogen schuiven. Dit keer voor verse pannenkoeken. Na een feedback- en fotomoment krijgen we allemaal nog een mooie attentie van de club en begint iedereen stilaan naar huis te vertrekken. 

Om af te sluiten willen we graag iedereen bedanken voor deze geweldige ervaring. Het was leuk om te zien hoe iedereen elkaar hielp en voor een gezellige sfeer zorgde. Een dikke chapeau voor Vince en Tamara voor de organisatie. Ook het keukenteam, bedankt voor de heerlijke maaltijden. Patrick en Koen, bedankt om een leuke quiz in elkaar te steken. De fotografen, dikke merci voor alle leuke foto’s. Martine, bedankt voor de leuke sleutelhangers en omdat we zeker niemand willen vergeten…nogmaals dikke merci aan iedereen J 

Wij hebben er van begin tot eind van genoten en zijn er volgend jaar héél graag terug bij. 

Jannick, Natasja, Oscar & Phil

Geschreven door Jannick Mulkers en Natasja Versavel 

 

Trainingsweekend2017