Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht

Doel

De club heeft als doel om mensen met een gezamenlijke passie samen te brengen. MHG wilt een club zijn met een lage instapdrempel. Het is de bedoeling dat iedereen er zijn gading kan vinden, zowel de snelle als trage loper, zowel de wedstrijd- als de hobbyloper. De trainingen worden gegeven in 4 groepen zodat elke loper zijn tempo kan kiezen.

Wekelijks wisselt het thema van de les en maandelijks wisselen we van locatie. Hierdoor blijft het voor de hond en het baas een uitdaging. Op vraag geven we ook looptechniek zodat zowel hond als baas kunnen evolueren naar een beter duo.

Twee keer per jaar wordt een start-to-canicross sessie georganiseerd. Op die manier willen we mensen leren kennis maken met de sport. De sessie is samengesteld uit 5 lessen met elke een thema. De laatste les brengen we alle technieken samen.

Veelgestelde vragen

Voor meer informatie kan je steeds contact met onze opnemen.

Wat is canicross?

Canicross is een teamsport, jij en je hond lopen en werken samen.
Canicross is simpel uitgelegd lopen met een steeds aangelijnde hond.

Hoe verloopt een canicrosswedstrijd?

Kort en bondig uitgelegd:
Om de 30 seconden vertrekt één deelnemer met zijn/haar hond. Elk team legt op zijn eigen ritme een afstand af die kan variëren tussen de 800 meter en de 8 km Max. Het parcours bevat zoveel mogelijk aarde- en boswegen, weide en onverharde paden. Drankposten voor loper en hond zijn voorzien onderweg en aan de finish. De wedstrijd is afgelopen wanneer hond en baas samen over de eindstreep komen.
De eerste 3 van elke reeks ontvangen van de organisatie een trofee of een andere naturaprijs. Elke deelnemer ontvangt een naturaprijs. Iedereen, zowel sportfreak als de recreant, ongeacht de leeftijd, kan deelnemen.

Alle hondenrassen en ook kruisingen zijn toegelaten op voorwaarde dat ze in orde zijn met alle vaccinaties en minimum 1jaar zijn. Er zijn meerder reeksen door het indelen in klassen van de te lopen afstand, mannen en vrouwen en dan nog eens rekening houdend met de leeftijd. Ook kinderen onder de 10jaar zijn welkom indien zijn worden vergezeld door een volwassene.

Lid worden?

Ga je graag lopen maar vind je alleen lopen niet zo leuk?
Heb je een hond die je elke dag een grote wandeling belooft?
Waarom geen combinatie van de twee? Werk samen aan jullie conditie en kom leren canicrossen!
Ons team leert je de kneepjes van de sport.
Nooit was lopen zo’n leuke bezigheid.

Jaarabonnement: 50 euro (Aparte prijs voor gezinnen)

Steunend lid: 15 euro

Wat bieden wij je voor je lidmaatschap?

  • minstens 30 begeleide trainingen
  • progressieve uithoudingstrainingen, technische trainingen en heuveltraining
  • regelmatige looptesten om je vooruitgang te controleren en te motiveren
  • een leuk welkomstgeschenk
  • verzekering tijdens alle trainingen en nevenactiviteiten
  • gratis uitlenen van team materiaal met onder andere: 2x partytent van 4×8, koffietassen, soeptassen en een grote perculator

Aarzel niet en kom samen lopen! Alle honden zijn welkom. Klik hier om het inschrijvingsformulier in te vullen.

Kijk in de kalender voor de trainingsdata en locaties.

Waar kan ik de uitrusting vinden?

In verschillende dierenspeciaalzaken kan men tuigjes en riemen vinden die worden gebruikt voor de Canicross. Wij hebben op de trainingen ook pasmodellen bij en deze modellen kunnen via onze webshop besteld worden.

Mogen kinderen ook deelnemen aan wedstrijden?

Nadat ze de eerste stapjes kunnen zetten mogen ze onder ouderlijke begeleiding meedoen aan de Kids en dit tot en met de leeftijd van 9jaar. Tussen 10 en 14jaar mogen ze aan de Cani-run deelnemen en vanaf 15jaar mogen ze deelnemen aan de Canicross.

Vanaf welke leeftijd mag een hond lopen?

Deelnemen aan wedstrijden mag vanaf dat de hond 1jaar is. Het leren lopen kan al vanaf een jongere leeftijd maar dit altijd zonder de hond te overbelasten en zeker kleine afstanden. Het is van belang dat alle gewrichten en botten zich ten volle kunnen ontwikkelen. Vraag dus raad aan uw dierenarts. Het hangt namelijk van ras tot ras af.

Hoe kan ik mijn hond trainen of het canicrossen aanleren?

Wanneer men samen gaat lopen of joggen is het van belang dat men de hond beloont en steeds dezelfde bevelen geeft. De hond moet de training altijd als positief ervaren. Gewoon samen lopen en stelselmatig opbouwen zodat je als duo te weten komt wat jullie aankunnen en waar de grenzen liggen zonder te forceren.

Plezier hebben zowel voor mens als hond, daar draait het om.

Een andere manier is het om de hond duidelijk te maken dat hij aan een gewone leiband niet mag trekken en in een harnas wel mag trekken. Na verloop van tijd zal de hond zijn harnas herkennen en zot van plezier worden om terug te gaan lopen.

Contacteer ons