Nieuws - Mijn Hond

3e editie trainingsweekend

08 maart 2016

Na een jaartje pauze trekt de club voor de derde keer naar het Centre Cycliste de Remouchamps voor ons trainingsweekend.

Vrijdagavond worden we verwelkomd en nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd wordt – met een drankje en een hapje – een woordje uitleg gegeven bij de bedoeling en het verloop van het weekend.  Het wordt al direct duidelijk dat het best pittig zal worden. Maar de sfeer zit er direct goed in.  De gezellige avond is alvast een goede opwarmer voor de sfeer.

Fijn om vast te stellen is dat – buiten een “harde kern” – ook een groot aantal nieuwe(re) leden zich snel thuis voelen in de groep.

Na de  – voor sommigen korte – nacht is het vroeg de veren uit voor onze ochtendjogging.  Om 7u30 staat jong en oud paraat om een eerste training aan te vangen.  Goed om wakker te worden en een stevige eetlust te krijgen voor het ontbijt.

Na het ontbijt beginnen de eerste sneeuwvlokken te vallen en die worden maar dikker en dikker… Dat laat ons natuurlijk niet tegenhouden om richting het befaamde “brugje” te vertrekken en “de berg” te bedwingen. Stenen, sneeuw en vooral de hellingen maken het een uitdagende training.

Een flinke lunchmaaltijd bereidt ons voor op de derde en laatste training van de dag. Gek genoeg zijn er precies wat minder deelnemers…  Helaas blijkt het voorziene parcours voor de namiddag niet beschikbaar. Dan maar terug de berg op, de andere richting van de voormiddag. Niet vergeten, er wordt ook gewandeld, gekookt, een quiz voorbereid… het zijn niet alleen de lopers en de hondjes die hard werken!

Na de derde training is er hier en daar al een “oeh”, “aah”, “oef” en “auch” te horen… Maar de geuren van een heerlijke lasagna doet ons dit snel vergeten.  Knappe prestatie van de keuken om dit allemaal voor die hele bende klaar te krijgen.

Het zaterdagprogramma wordt beëindigd met een quiz. Een verrassende jury, doe-opdrachten en weetjesvragen, foto’s,… alles komt aan bod. Net zoals bier bij een café hoort, horen bij een quiz natuurlijk ook geanimeerde discussies, lachsalvo’s, gekke bekken en ook hier ontbreken deze niet.  Ook na de quiz wordt er nog stevig nagepraat en gezellig de dag afgesloten.

De volgende ochtend klinkt het al wat luider van “oeh”, “aah”, “oef” en “auch” en het groepje ochtendjoggers is duidelijk wat kleiner dan gisteren.  Voor sommigen was de nacht precies wel heel kort of de spieren al heel pijnlijk…

Voor de training op zondag trekken we naar de overkant van de straat het bos in.  Intussen is het stevig aan het sneeuwen, maar we gaan door!  De modderplassen, sneeuwhopen en gladde plekken laten het tempo enigszins dalen maar dat belet ons niet om te genieten.

’s Middags trakteert de kookploeg ons op heerlijke goulash met frietjes of rijst.  Dit wordt door iedereen zeer goed gesmaakt!

In de namiddag worden de fietsen uitgehaald en de bikers doen het parcours van de voormiddag nog eens over.

De anderen beginnen stilaan al in te pakken of “knappen even een uiltje”, want zoals het cliché zegt, mooie liedjes duren niet lang.  Het trainingsweekend gaat naar zijn einde toe. Maar ook hier komt de fijne mentaliteit van onze club weer naar boven.  Bijna iedereen steekt wel ergens een handje toe, helpt de ander met inladen, opruimen, afwassen…  Dan nog even iedereen in het rood op de groepsfoto en dan is de tijd toch aangekomen om te vertrekken.

We hebben in het weekend veel gelachen, ferm gelopen, fijn gefietst, lekker gegeten, lekker gedronken, veel afgezien, maar vooral enorm genoten.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om van dit weekend weer een topweekend te maken.  Vooral Vince en Tamara voor de organisatie, Tamara voor de fantastische keuken, Sofie om mee te helpen met de quiz, Ludo voor de prachtige foto’s en echt alle anderen die op één of andere manier hebben meegeholpen met parcours uitzetten, afwassen, opruimen en zoveel meer.

Bedankt!

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht