Nieuws - Mijn Hond

Onze 1ste wedstrijd.

04 juni 2018

1 jaar trainen en dan onze 1ste wedstrijd. Dit hadden we ons voorgenomen na de “start-to-canicross”.

27 mei 2018, eindelijk was het zover. De 9de wedstrijd van “Mijn-Hond-Genk” in Sledderlo was de plaats waar het zou gaan gebeuren. Het weer was mooi zelfs te mooi om er een perfecte wedstrijd van te maken.

Niet wetende wat er ons te wachten stond kwamen we om 7u aan op de plaats van afspraak. Het eerste wat opviel was hoe alle mensen uitgerust zijn met materialen voor hun viervoeter(s) en hun baasjes. Motorhomes, trailers, tenten, shelters, luxe benchen noem maar op het was indrukwekkend.

Voor deze dag hadden we onze hele familie opgetrommeld. Van vrouw en jongvolwassen kinderen, schoonzussen en broers tot zelfs liefjes van de jongvolwassen kinderen stonden paraat om te helpen en om deze 1ste wedstrijd niet te missen. Onze taak was helpen aan de finish. We moesten meekijken in welke volgorde iedereen over de streep kwam. Het was de ideale plaats om te zien hoe deze sport in elkaar zit.

Het begon met de step gevolgd door de bike. Spektakel troef en adembenemende beelden van alles gevende honden en opjuttende baasjes.

Daarna kwam de lange afstand. Ook hier was het één en al spektakel. De hondjes waren uitgeput en sommige baasjes leken halfdood over de streep te strompelen.

11.15u de korte afstand. Eindelijk de start van onze 1ste wedstrijd. Joris en Dodger hadden startnummer 217 met als starttijd 11.30u. Na 7 minuten en 20 seconden kwamen ze moe maar voldaan over de streep. Nagenietend van wat ze gedaan hadden probeerden ze hun verloren vocht weer op pijl te krijgen.

Het mooie aan deze sport is de diversiteit van honden en leeftijden van hun baasjes. Je ziet bijna alle hondenrassen en alle leeftijden van deelnemers waar de kuikentjes natuurlijk het schattigste zijn.

We hebben genoten van een prachtige dag waar we onze ogen de kost gegeven hebben. De gemoedelijke sfeer in de ontspanningszone was zalig en de “Kompels” smaakte als nooit voorheen.

Het moet ook nog even gezegd zijn dat het enthousiasme van de clubleden van Mijn-Hond-Genk mooi is om naar te kijken. Het leek dat er nergens helpende handen te kort waren.

Dit was onze 1ste wedstrijd en ik ben er zeker van dat er nog een 2de, een 3de en nog veel meer zullen volgen. Na afloop van deze wedstrijd was iedereen van mijn familie eensgezind. Volgend jaar staan we er allemaal opnieuw.

Bedankt voor de mooie wedstrijd en nog mooiere dag.

Geschreven door Christophe Carpentier

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht