Nieuws - Algemeen

Paul en de Sledderlo runners

30 oktober 2016

In onze club draait het vaak rond hondjes en lopen met hondjes. Toch kunnen we elkaar ook motiveren om naast het lopen met hondjes, te lopen met mensen. Paul werd instructeur voor de start-to-jog in Genk. Naast het begeleiden gaf hij ook vorm aan zijn loopgroepje: van een groep onbekende mensen naar een groep vrienden. Hij stimuleerde, inspireerde, boekte fantastische resultaten en hij heeft zo een plaatsje veroverd in het hart van ‘zijn’ lopers. Hij vertelt hieronder zijn verhaal. Bedankt Paul!

Een jaar geleden stelde Eva via de FB-pagina van MHG de vraag of er kandidaten waren om start-to-jog-instructeur te worden in Genk. Toen Sandra en Ludo zich kandidaat stelden om de groep Bret-Gelieren op zich te nemen twijfelde ik om dit ook te doen: “Is dit wel iets voor mij” en “Ga ik dit kunnen”? Maar uiteindelijk nam ik de uitdaging aan en besloot om de groep van Sledderlo te begeleiden.

Na enkele vergaderingen was het in februari zo ver: 20 onbekende mensen met 0 loopervaring stonden voor mijn neus… Alweer ging er vanalles door mijn hoofd: “Ga ik ze kunnen motiveren? Gaan ze dit volhouden? Gaan ze het slechte weer trotseren? En vooral: gaan ze gespaard blijven van blessures?”

Tot mijn grote verbazing ging het prima: de sfeer zat meteen goed en iedereen was ècht gemotiveerd. 5 personen moesten afhaken met blessures, de andere 15 lopers haalden het.

Al voor het einde van de start-to-jog-sessies kwam de vraag uit de groep om verder te blijven lopen, 2 x per week. Met zo’n gemotiveerde mensen leek me dat echt geen opdracht.

En na enkele weken training zochten sommige lopers al een nieuwe uitdaging: of we niet voor de 10 km konden gaan in Dwars door Hasselt? Na wat opzoekwerk vond ik een goed trainingsschema en in augustus begonnen we er aan. Zelfs een canicross-training werd geïntegreerd (met dank aan Wouter, Koen, Ziggy en Odin voor de hulp) en dat werd met veel enthousiasme onthaald.

Op 9 oktober, onder een stralende zon, was het zo ver. Enkele mensen liepen de 5 km en met 5 enthousiastelingen liepen we de 10 km en dat zelfs onder het uur. Hier kon ik alleen maar ontzettend trots op zijn!

Ondertussen waren we ook al met een andere uitdaging bezig: “van start-to-jog naar start-to-Levensloop”. Met ons kleine groepje moesten we proberen om 24 u wandelend/lopend te overbruggen voor Levensloop 2016 en dit met de bedoeling zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kanker en begeleidng van kankerpatiënten. We namen 500 euro als streefdoel, zochten (en vonden) sponsors, verkochten Levensloop-attributen en de inschrijvingen kwamen zo vlot binnen dat we uiteindelijk met 35 “Sledderlo-runners” aan de start kwamen.

Aan het einde van de 24 uur hadden we het mooie bedrag van 1774 euro bij mekaar gehaald. MHG was trouwens ook goed vertegenwoordigd met Koen, Eva, Wouter, Raf, Michaël en Elke èn niet te vergeten Vince en Tamara die om 3 u ’s nachts ineens voor onze neus stonden om een uurtje mee te lopen uit sympathie, super gewoon. Toen daarbovenop het bericht binnen kwam over de goede resultaten op het EK in Tsjechië kon het weekend niet meer stuk!!!

Wat begon als iets totaal onbekend (en voor mij een grote uitdaging) is geëvolueerd naar een hechte vriendengroep. En de volgende stap? De 10 miles van Antwerpen? Of misschien wel het aanschaffen van een hond en dan… start-to-canicross…?

Andere nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht